OM OSS

SMARTASTE VÄGEN TILL ETT NYTT BADUM

Litex bryter det traditionella sättet att bygga badrum

I ett klimat som är fuktigt är husen känsliga mot mögel. Temperaturförändringar kan skapa fukt som orsakar skador I badrum som är konstruerade med fel byggmaterial eller metod.

Ett bra membran tar hand om problemet innan det uppstår. Litex tätskiktssystem är utvecklade att skydda underliggande konstruktioner med högpresterande material och lösningar.

Med egen fabrik i Norge producerar vi produkter med miljön I fokus

Miljöfrågor är ständigt I fokus hos oss. Miljöarbetet Litex utför är integrerat och en naturlig del av vårt dagliga arbete.

Vi jobbar konstant på att revidera och utveckla våra arbetsmetoder och processer för att minska vår påverkan på miljön. Som en del av vårt miljöarbete är vi också certifierade enligt ISO 14001.

På Litex präglas vårt arbete kring miljö, hälsa och säkerhet dagligen.

Litex Tätskiktsystem

är en del av Protan  besök websida >

MILJÖ, HÄLSA OCH SÄKERHET

Litex är ett bra miljöval och vi är stolta över att ha stort fokus på detta!

En stor fördel för arbetsmljön med Litex är att tätskiktskivorna är lätta. För att illustrera fördelen: Litex ersätter ofta tyngre lösningar, och i ett badrum byggt med Litex Membranskivor utgör våra produkter 50 till 60 kilo. En motsvarande lösning med gips och annat tätskikt väger omkring 450 kilo.

Litex Membranskivor avger inga gaser och det är ett
bra inomhusklimat att arbeta i under montering. Det finns inte några bromider i våra produkter. Skivorna är förpackade i minimlat med emballage, som regel bara en tunn plastfilm som kan källsorteras.

Varför välja Litex Tätskitssytem

TRYGGT

Extremt vatten- och ångtät

Litex Membranskiva är extremt vatten- och ångtät och fungerar
som godkänd  ångspärr. Ångtätheten är 7800 sd-meter, som är 278 gånger tätare än kravet i Sverige.

SNABBT & LÄTT

Snabb och enkel montering

Litex tätskiktsskiva 13 mm väger endast 1,5 kg. Detta gör att transport, montering och hantering blir väldigt effektiv och smidig. 

LÖNSAMHET

Färdig för plattsättning

Med Litex kan du bygga badrum säkert, snabbt och kostnadseffektivt. En av många fördelar med Litex är att tätskiktsskivan inte behöver någon torktid. Kakla direkt efter montering! 

Godkännanden

European Technical Approval
Sintef Certification
BKR Byggkeramikrådet
EPD - Environmental Product Declaration
AB Svensk Våtrumskontroll 
Trygghet för fastighetsägare

FAQs

Var kan man använda Litex Membranskiva ?

Litex Membranskiva kan monteras på alla underlag. Dom är lätta och enkla att jobba med, och kan användas på vägg och golv, bygga hyllor och runt badkar.

Är membranskivan tung ?

En 13 mm membranskiva som är klar för plattläggning väger ca 2kg. Det gör transport, hantering och montering mycket lätt.

Hur är det med arbetsmiljön ?

Litex membranskiva är certifierade enligt ISO14001. Skivorna avger inga gaser vilket till ett mycket br arbetsklimat vid motering. Vidare är skivorna mycket lätta vilket gör transport, hantering och montering mycket lätt. För att spara avfall, så använder man så lite transport emballage som möjligt.