OM OSS

SMARTASTE VÄGEN TILL ETT NYTT BADUM

Litex bryter med det traditionella sättet att bygga badrum

I fuktiga klimat är husen känsliga för mögel. Temperaturförändringar kan skapa fukt som kan orsaka skador på badrum som är konstruerade med fel byggmaterial eller metod.

Ett bra membran tar hand om problemet innan det uppstår. Litex tätskiktssystem är utvecklat för att skydda underliggande konstruktioner med högpresterande material och lösningar.

Med en egen fabrik i Norge producerar vi produkter med miljön i fokus

Miljöfrågor är ständigt i fokus hos oss, och vårt miljöarbete är integrerat som en naturlig del av vårt dagliga arbete.

Vi strävar kontinuerligt efter att revidera och utveckla våra arbetsmetoder och processer för att minska vår påverkan på miljön. Som en del av vårt miljöarbete är vi också certifierade enligt ISO 14001.

På Litex präglas vårt arbete kring miljö, hälsa och säkerhet varje dag.

Litex Tätskiktsystem

är en del av Protan  besök websida >

MILJÖ, HÄLSA OCH SÄKERHET

Litex är ett utmärkt miljöval, och vi är stolta över att lägga stor vikt vid detta!

En betydande fördel för arbetsmiljön med Litex är att tätskiktskivorna är lätta. För att illustrera denna fördel: Litex ersätter ofta tyngre lösningar, och i ett badrum byggt med Litex tätskiktsskivor väger våra produkter endast 50 till 60 kilo. En motsvarande lösning med gips och annat tätskikt kan väga omkring 450 kilo.

Litex tätskiktsskivor avger inga gaser, vilket skapar ett bra inomhusklimat att arbeta i under montering. Våra produkter innehåller inga bromider. Skivorna är förpackade med minimalt emballage, oftast endast en tunn plastfilm som kan källsorteras.

Varför välja Litex Tätskitssystem

TRYGGT

Extremt vatten- och ångtät

Litex tätskiktsskiva är extremt vatten- och ångtät, fungerar som en godkänd ångspärr, och har en ångtäthet på 7800 sd-meter, vilket är 278 gånger tätare än kravet i Sverige.

SNABBT & LÄTT

Snabb och enkel montering

Litex tätskiktsskiva med en tjocklek på 13 mm väger endast 1,5 kg. Detta gör transport, montering och hantering mycket effektivt och smidigt.

LÖNSAMHET

Färdig för plattsättning

Med Litex kan du bygga badrum säkert, snabbt och kostnadseffektivt. En av många fördelar med Litex är att tätskiktsskivan inte kräver någon torktid. Du kan kakla direkt efter montering!

Godkännanden

European Technical Approval
Sintef Certification
BKR Byggkeramikrådet
EPD - Environmental Product Declaration
AB Svensk Våtrumskontroll 
Trygghet för fastighetsägare

FAQs

Var kan man använda Litex Membranskiva ?

Litex Membranskiva kan monteras på alla underlag. Dom är lätta och enkla att jobba med, och kan användas på vägg och golv, bygga hyllor och runt badkar.

Är membranskivan tung ?

En 13 mm membranskiva som är klar för plattläggning väger ca 2kg. Det gör transport, hantering och montering mycket lätt.

Hur är det med arbetsmiljön ?

Litex membranskiva är certifierade enligt ISO14001. Skivorna avger inga gaser vilket till ett mycket br arbetsklimat vid motering. Vidare är skivorna mycket lätta vilket gör transport, hantering och montering mycket lätt. För att spara avfall, så använder man så lite transport emballage som möjligt.