OM OSS

SMARTASTE VÄGEN TILL ETT NYTT BADUM

Litex bryter det traditionella sättet att bygga badrum


I ett klimat som är fuktigt är husen känsliga mot mögel. Temperatur förändringar kan skapa fukt som orsakar skador i badrum som är konstruerade med fel byggmaterial eller dåligt utfört.

Ett bra membran tar hand om problemet från början. Litex tätskiktsystem är utvecklade att skydda underliggande konstruktioner med högpresterande material och lösningar.

Alla Litex produkter görs i Norge med stor focus på miljön

Miljömedvetenhet är viktigt för oss. Miljöarbetet Litex utför är integrerat och en naturlig del av dagliga arbetet.

Vi jobbar konstant på att revidera och utveckla våra arbets metoder och processer för att förbättra vår påverkan på miljön. Som en del av vårt miljöarbete, är vi också certifierade enligt ISO 14001.

Litex Tätskiktsystem

är en del av Protan  besök websida >

MILJÖ

Litex är ett bra miljöval och vi är stolta över att ha stor fokus på detta!

En stor fördel för arbetsmljön med Litex är att tätskiktskivorna är lätta. För att illustrera fördelen: Litex ersätter ofta tyngre lösningar, och i ett badrum byggt med Litex Membranskivor utgör våra produkter 50 till 60 kilo. En motsvarande lösning med gips och annat tätskikt väger omkring 450 kilo.

Litex Membranskivor avger inga gaser och det är ett
bra inomhusklimat att arbeta i under montering. Det finns inte några bromider i våra produkter. Skivorna är förpackade i minimlat med emballage, som regel bara en tunn plastfilm som kan källsorteras.

Varför välja Litex Tätskitssytem

TRYGT

Extremt vatten- och ångtät

Litex Membranskiva är extremt vatten- och ångtät och fungerar
som ångspärr. Ångtätheten är 7800 sd-meter, som är 285 gånger tätare än kravet i Sverige.

SNABBT & LÄTT

Snabb och enkel montering

En 13 mm färdig membrantätskitskiva som väger bara ca 2 kg. Detta gör det att transportera, bära och installera mycket enkelt.

LÖNSAMT

Färdig för plattläggning genast.

Med Litex kan du bygga badrum på ett säkert, snabbt och kostnadseffektivt. En av många fördelar med Litex är membranskivan behöver behöver ingen torktid. Kakla direkt!!

Godkännanden

European Technical Approval
Sintef Certification
BKR Byggkeramikrådet
EPD - Environmental Product Declaration

FAQs

Var kan man använda Litex Membranskiva ?

Litex Membranskiva kan monteras på alla underlag. Dom är lätta och enkla att jobba med, och kan användas på vägg och golv, bygga hyllor och runt badkar.

Är membranskivan tung ?

En 13 mm membranskiva som är klar för plattläggning väger ca 2kg. Det gör transport, hantering och montering mycket lätt.

Hur är det med arbetsmiljön ?

Litex membranskiva är certifierade enligt ISO14001. Skivorna avger inga gaser vilket till ett mycket br arbetsklimat vid motering. Vidare är skivorna mycket lätta vilket gör transport, hantering och montering mycket lätt. För att spara avfall, så använder man så lite transport emballage som möjligt.