Två framstående aktörer inom byggbranschen, Interkakel och Litex, meddelar idag sitt spännande samarbete som kommer att erbjuda förbättrade lösningar för professionella entreprenörer och hantverkare. Från och med september 2023 kommer Litex Tätskikssystem att finnas tillgängligt för försäljning via Interkakel. Samarbetet strävar efter att erbjuda ökad effektivitet, en förbättrad arbetsmiljö och ökad lönsamhet för kunderna.

För Interkakel är kundnöjdhet av högsta prioritet och de är fast beslutna att tillgodose sina kunders behov på bästa möjliga sätt. Detta genom att erbjuda marknadens mest tidseffektiva, lättviktiga och säkra tätskikssystem för våtrum. “Valet att inkludera Litex Tätskikssystem och deras innovativa Tätskiksskiva i vårt sortiment var en självklarhet”, säger Anders på Interkakel.

Litex, som är en komplett producent och leverantör av tätskikssystem till våtrum, har utvecklat en egen unik tätskiksskiva som ersätter traditionella metoder som gips och membranduk. Den låga vikten på endast 1,5 kg per skiva och den snabba installationstiden på cirka 1 timme gör att kunderna sparar värdefull tid och resurser. Jämfört med de traditionella metoderna sparar användare faktiskt nästan en hel arbetsdag med tätskiktets arbete på vägg, vilket gör Litex Tätskikssystem till ett överlägset val för våtrumsprojekt.

Olle Müller, Country Manager Litex, uttrycker sin glädje över samarbetet och säger: “Vi är otroligt glada över att Interkakel väljer att sälja vårt tätskikssystem. Litex är dedikerade till att erbjuda de mest effektiva och hållbara lösningarna för våtrumsprojekt, och vi är stolta över att vårt tätskiktsarbete bidrar till en bättre arbetsmiljö och minskad miljöpåverkan.”

Litex har erhållit alla nödvändiga dokumentationer för att motsvara kraven på den svenska marknaden och är listade på bl.a BKR (Byggkeramikrådet) och GVK (Golvbranschens Våtrumskontroll). Produkterna är kända för sin höga kvalitet och pålitlighet.

På Litex är hållbarhet en central del av deras arbete, och företaget värnar om miljön. För att minimera onödiga transporter och frakter hämtas alla råmaterial till tätskiktsskivan i Norden och produktionen sker i Norge.

Från den 11:e september kommer Litex fulla sortiment att finnas tillgängligt hos Interkakel i Gävle, Falun, Sundsvall och Alingsås. Den 16:e oktober kommer sortimentet att lanseras i de övriga butikerna i Borås, Stockholm, Göteborg och Örebro.

 

Om Interkakel: Interkakel är en rikstäckande försäljningsorganisation inom byggkeramik och fokuserar på att producera och sälja produkter som är anpassade för den skandinaviska marknaden.

Om Litex: Litex är i grunden ett norskt företag som erbjuder tätskiktsprodukter för badrum och våtrum. De är en del av Protan Group AS som är en global industriaktör inom membranteknologi. Litex har expanderat sin verksamhet till den svenska marknaden sedan årsskiftet 22/23.

 

För ytterligare information och förfrågningar, kontakta:
Olle Müller, Country Manager Litex Sverige AB, Telefon: 070-433 79 49, E-post: olle.muller@litex-sverige.se
Anders Sjögren, Interkakel AB, Telefon: 070-536 05 99, E-post: anders@interkakel.com